Asukastupa
Asukastuvalla voit lukea sanomalehtiä, muun muassa Kaleva ja Rantapohja, tuvalla myös Oulu-lehti jaossa.
Tuvallamme on myös paikallisten käsityöläisten tuotteita myytävänä, Väylän, Toimintakeskus Karpalon ja Tervasvesaisen tuotteita. Käsitöitä ja puutöitä, myös Vesaisen tuotteita kuten lippiksiä, t-paitoja ja tervaa.

Asukastuvalla voit myös katsella televisiota, ja tuvan aulassa on viisi yleisötietokonetta, jotka ovat vierailijoiden vapaasti käytettävissä.

TERVETULOA !
Asukastupa käyttövaraus
Yhdistykset, eri yhteisöt ja yksityiset voivat varata tilan kokouksia, juhlia tms.
toimintaa varten.
Hinta: 20€ /arki-ilta,(=kahvi ilman pullaa).
Yhdistyksille/yhteisöille 50 €/vuosi - ilta,(=kahvi, ilman pullaa) Lauantai tai sunnuntai päivä: 50 €/pvä (=yksityiset juhlat tms.)

Tule mukaan alueelliseen yhteistyöhön!

Oulun kaupunki on jaettu 16 suuralueeseen, ja jokaisella alueella toteutetaan alueellista yhteistyötä - asukkaiden, yhdistysten, järjestöjen ja kunnallisten palvelujen verkostoyhteistyönä. Alueellisen yhteistyön tavoitteena on edistää asukkaiden hyvinvointia ja hyviä suhteita asukkaiden ja palveluntuottajien välillä. Toiminnan lähtökohtia ovat asukaslähtöisyys ja ennaltaehkäisy. Käytännössä toiminta on lasten ja nuorten osallisuutta ja vaikuttamista, lapsiperheiden ja ikäihmisten hyvinvointia tukevaa toimintaa, alueellista kulttuuritoimintaa, lähiliikuntaa, kestävän kehityksen sekä asuinalueen turvallisuuden edistämistä. Kaupunginhallitus myöntää hakemusten perusteella toiminnalle vuosittain alueellista toimintarahaa.

Tätä yhteistyötä toteutetaan alueellisissa yhteistyöryhmissä. Ylikiimingin yhteistyöryhmä aloitti toimintansa tämän vuoden alussa, ja kokouksia järjestetään kerran kuukaudessa. Yhteistyöryhmän kokouksissa tiedotetaan ajankohtaisista asioista, suunnitellaan yhteistä tekemistä ja yhteisiä tapahtumia yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Lisäksi yhteistyöryhmä tekee ja tukee aloitteita ja kannanottoja asuinalueen parhaaksi, toimittaa aluelehteä ja vastaa myönnetyn aluetoimintarahan käytöstä. Toiminta on kaikille avointa. Yhteisötoiminnan kautta kaikilla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa elinympäristön ja palvelujen suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Tervetuloa mukaan yhteisötoimintaan!

Nina Himsworth
Aluetyöntekijä
puh: 044-703 1696
nina.himsworth(at)ouka.fi

Ylikiimingin suuralue

Alavuotto, Arkala, Hiltukylä, Jokela, Jokikokko, Jolos, Juopuli, Karahka, Niemikylä, Nuoritta, Rekikylä, Somerovaara, Vepsä, Vesala, Vuotto, Ylikiiminki.

Yhteistyöryhmän toiminta:
Yhteistyöryhmä on alueen äänitorvi.
Järjestää tapahtumia ja viriketoimintaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tiedottaa asukkaille tapahtumista, kerhoista, kursseista, aluetta koskevista muutoksista ja toimittaa aluetiedotetta.
Kartoittaa ja hankkii alueelle tarvittavaa toimintaa.
Tekee ja tukee aloitteita ja kannanottoja asuinalueen parhaaksi.
Luoda vuorovaikutteinen toimintaympäristö yhteistyössä asukkaiden, kunnallisten palveluiden, yhdistysten ja yritysten kesken.
Päättää yhteistyöryhmälle myönnetyn toimintarahan käytöstä.

Aluekokous valitsee yhteistyöryhmän. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki alueen asukkaat ja asukasyhteisöt sekä alueella toimivat järjestöt, yhdistykset ja yritykset.

Terviisi- lehti
Ylikiimingin aluetiedote-lehti

Tapahtumia

Asukastuvalla Piispankamarin lähetyspuoti, myytävänä käsintehtyjä tuotteita ja kirpputoritavaroita lähetyksen hyväksi, Piispankamari avoinna joka perjantai klo 11-14.

Kangaspuut siirretään Piispankamariin, jossa mahdollisuus kutoa mattoja ja poppanoita pientä korvausta vastaan (loimen hinta).

Ompelupalvelua saatavana, kysy lisää tuvalta!

Tilauksesta ruokailua ryhmille myös viikonloppuna, kysy lisää tuvalta!